„Арогантен реваншизъм“ и „обиден фарс“ – синдикати заплашиха със стачка

Диалогът между работещите в подчинени на Министерството на правосъдието структури и ръководството им се е превърнал в „мисия невъзможна“. Разговорите и опитите да се постигне съгласие по определени теми са умишлено саботирани, а ръководството разпространява полуистини. Някои от действията им спрямо работниците дори представляват „обиден фарс“, като такива са например огромно количество самоинициативни промени в постигнати договорености от страна на ръководството, които синдикатите определят като „арогантен реваншизъм“, който е възможно да доведе и до стачни действия.

Това са част от констатациите на остро писмо до вицепремиера Томислав Дончев и правосъдния министър Десислава Ахладова, изпратени от Синдиката на административните служители към КТ „Подкрепа“ по повод действия на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията (АВ) Габриела Козарева.

Козарева беше назначена за директор на АВ от тогавашния правосъден министър Цецка Цачева на 20 август 2018-та година, малко след като поддържаният именно от тази агенция Търговски регистър се срина за дълго време, предизвиквайки огромен хаос и множество проблеми на хора и фирми. Тогава Козарева беше обявена като избрана за този пост от квотата на партия „Атака“.

Пълната статия можете да прочетете ТУК.