Президентите на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров и лидерите на индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“ връчиха на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева подписка за промени в социалното законодателство

КТ “Подкрепа”, КНСБ и техните индустриални федерации от октомври 2019 г. досега проведоха Национална акция на работеща България “Заедно да защитим труда си!”. В рамките на кампанията бе организирана национална подписка сред работещите български граждани, чрез която бяха събрани 101 586 подписа. Всички те настояват за нормативни промени, чрез които да се постигне:

  • значително увеличаване на заплащането за нощен труд и за време на разположение като функция от МРЗ за страната;
  • въвеждане на сумирано изчисляване на работно време само за производства с непрекъсваем /непрекъснат/ технологичен режим на работа;
  • гарантиране на реалното отчитане и заплащане на положения извънреден труд при сумирано изчисляване на работно време и увеличаване на заплащането му на 75% /в почивни дни/ и 100% /на официални празници/.

Днес, 29 юни 2020 г., президентите на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров и лидерите на индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“ връчиха подписката на министър Деница Сачева в Министерство на труда и социалната политика – като ресорна институция.