Сигнал до ГИТ за незаплатен извънреден труд на служители

Синдикатът на административните служители “Подкрепа” е подал сигнал до Главната инспекция по труда за нарушения спрямо служителите на Агенцията по заетостта – полагане на извънреден труд, който не е отчетен и не е заплатен.

Това съобщи в профила си във фейсбук икономическият съветник на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова.

През последния месец служителите на Агенция по заетостта полагат системно и нерегламентирано извънреден труд в почивни дни, който не се отчита и заплаща, като това се случва при грубо нарушаване на нормативно установени в българското трудово законодателство императивни правила, се посочва в сигнала до министър Сачева и до изпълнителния директор на ГИТ инж. Румяна Михайлова.

Подкрепят над 53 000 хора в риск с нова мярка

“На системата беше възложена реализацията на повечето от популярните и прилагани масово мерки на правителството за справяне с кризата, прехвърлени бяха дейности от други администрации (най-вече такива, които до този момент се извършваха от НОИ), възложени бяха множество допълнителни функции, в т.ч. дори контрола върху статуса на хората, които преминаваха през КПП по време на извънредното положение”, допълват от синдиката на административните служители.

Пълната статия можете да намерите ТУК.