С какви мотиви беше отстранен Бисер Петков от поста социален министър?

Оставката на социалния министър Бисер Петков беше поискана и приета от премиера Бойко Борисов в петък, а доводът беше забавяне в темповете на работа на социалното министерство. В неделя пък министър-председателят обяви, че за поста ще предложи Деница Сачева, която в момента е зам.-министър на образованието.

Това място е едно от най-ветровитите в правителството. Към социалното министерство има огромни очаквания и претенции от цялото общество. Конкретната причина трябва да я каже премиера, но истината е, че се натрупаха проблеми, които не намираха решение”, коментира в студиото на “Тази сутрин” бившият социален министър Иван Нейков.

По думите му Петков не е имал подкрепата на совите колеги в кабинета, бил е “чужд сред свои”

И според Кремена Атанасова бившият вече социален министър не е получил подкрепа от колегите си в министерския съвет, особено от финансовия министър Владислав Горанов.

Наистина има проблеми, натрупани назад във времето, но те не могат да се решат за година-две, нужна е и финансова подкрепа от Министерството на финансите, уточни Атанасова. Според нея доводът на Борисов, че никой в кабинета не искал да работи с Петков е несериозен.

“Относно номинацията на Деница Сачева за социален министър Нейков каза, че тя е позната на системата, но се надява тя да си дава сметка на какъв горещ стол сяда.”

По тема в BTV Новините