Служителите в КЗП-Бургас излизат на едночасов протест с искане за по-високи заплати

Синдикалната организация в Комисията за защита на потребителите (КЗП) – Бургас организира ефективен едночасов протест утре. Това съобщиха от местната структура на Конфедерацията на труда (КТ) “Подкрепа“. Демонстрацията ще започне в 10:00 часа пред сградата на комисията в морския град. В протеста ще се включат служители, които настояват за увеличаване на трудовите им възнаграждения.

“Такива протести ще се проведат в цялата страна. Най-общо искането на служителите е увеличение на заплатите с поне 60 на сто и това увеличение да бъде разпределено равномерно във всички структурни звена на комисията“, каза за БТА председателят на местната структура на КТ „Подкрепа“ Иван Костадинов. 

По думите му, протестните демонстрации имат по-скоро предупредителен характер, въпреки конкретните искания, които са поставени към властта. “Даваме си сметка, че проблемите няма как да бъдат решени от днес за утре. Още повече при липсата на държавен бюджет, но, така или иначе, такъв бюджет, рано или късно, ще има“, обяви Костадинов. 

Той допълни, че към момента няколко държавни институции с представителства и в Бургас водят преговори за подобряване условията на труд и повишаване на възнагражденията. 

Може да прочетете новината тук.